Så er det igen blevet tid til lidt nyt fra her friskolen.

Datoliste:

13. majKristi Himmelfartsdag
14. majFri
19. majInformationsmøde for den kommende 0. klasse

Weekendrengøring:

Lørdag den 8. majMette og Bjarne
Nadia og Jim
Lørdag den 22. majChalotte og Jørgen
Anna-Marie og Mogens
Lørdag den 29. majDiana og Peder
Inge Lise og Klaus
Lørdag den 5. juniIrina og Mads
Hanne og Rasmus
Lørdag den 12. juniHelle og Eskild
Naja og Kenneth
Lørdag den 19. juniPernille og Michael
Conny og Claus

Vi er kommet godt i gang efter påskeferien, og har nu for anden gang haft alle elever i skole i en hel uge. Det giver noget dynamik, når vi er her alle sammen. En dynamik vi godt kan savne i de uger hvor det kun er 0.-4. klasse der må være her. Nu bliver der så igen åbnet op for lidt nyt. Vi har fået muligheden for, at i de uger hvor 5.-8. klasse skulle modtage virtuel undervisning hjemme, da kan de nu komme i skole – men kun til udeundervisning! Man kan være enig – eller uenig i så meget i disse tider, men vi griber dog muligheden. Blot er det ikke alt undervisning der giver mening at have udendørs, og vejret er også en stor faktor for om noget bliver godt. Så derfor vil vi se på vejrudsigten, og derudfra beslutte hvilke dage og til hvilke fag det er 5.-8. klasse kan komme i de uger hvor den ellers skulle stå på hjemmeundervisning. I forældre vil senest fredag i ugen inden få en plan for den kommende uge.

Her skal der atter lyde en stor TAK til Jer forældre. Tak for at I er med på de mange ændringer, nye skemaer, nye genåbninger, alt for sene retningslinjer. Kort sagt, Tak for at I hjælper os med at gøre det muligt at lave skole. Det er nogle gange med tungen lige i munden for os lærere, for nu at huske hvilket skema det lige er vi køre efter – og det må det også være for Jer forældre og elever. Vi forstår det godt, men det er desværre sådan det må være lige nu. Er der det mindste I er i tvivl om – så sig endelig til.

Hver mandag og torsdag kommer test-personalet her til friskolen. Det er super nemt – og vi er efterhånden ved at få lavet en rytme i testningen, så undervisningen kan køre sideløbende med. Vi ved også nu, at når de kommer to , så tager det en god time, inden alle er blevet testet. Eleverne er også ved at have vendt sig til det, og den nervøsitet der var den første gang har for længst lagt sig. Både de elever der bliver testet og personalet tager det med et smil, og vores elever får ros af testpersonalet.

I 3K i 5.-8. klasse har vi i denne uge taget hul på Sundhed, seksualundervisning og familiekundskab. Som det er lige nu, så har eleverne 3K i de uger hvor de er i skole hele tiden, så dette emne vil nok komme til at køre helt frem til sommerferien. Vi bruger 30-45 minutter i klasselokalet (5.-6. kl. for sig og 7.-8. kl. for sig), og efter en lille pause har vi bevægelse udendørs. I flere år har Sundhed, seksualundervisning og familiekundskab være en del sundhedsplejersken har stået for, men sådan er det ikke mere. Nu indgår det i “De timeløsefag”, og vi har besluttet at det her ligger i 3K. Så forældre i 5.-8. klasse, tag gerne en snak med Jeres unge mennesker og spørg gerne ind til hvad de har fået gennemgået.

I min kalender her på kontoret, står der undre søndag den 25. april – Konfirmation. Men sådan skulle det heller ikke gå i år – og vores 7. klasse må se frem til starten af august, hvor de endelig kan blive konfirmeret.

Dette var vist alt for nu. Rigtig god weekend når I alle når dertil:-)