Altid – hver dag

Øve gangestykker 10 min

Uge 40

Dansk

Klassen arbejder stadig med romanen, “Drengen med Sølvhjelmen” og i den forbindelse har vi haft en temadag om vinger. Vi har talt om hvem der har vinger, hvordan vinger virker og hvad de betyder og så har hver elev lavet en vinge, som vi skal have op og hænge.

Fredag laver vi diktat 2 fra Stav 4 – de fleste har lavet siderne som passer til, og mange har også været ved at øve diktatordene.

I Stavevejen skulle alle gerne være færdige eller næsten færdige med kapitlet side 9 (8) – 12 (bøgerne komme i tasken til weekenden, så kan de vise jer hvad de har lavet)

I bogen springbrættet har de arbejdet med hvordan man begynder en historie – og 6. har arbejdet med den fantastiske genre.

Vi har talt en del om stumt d – dobbeltkonsonant – korte og lange vokaler – samt vokalforveksling –

Jeg synes de gør det godt!

Håndværk og design

Jeg er begyndt at have klassen til håndværk og design – det er rigtig dejligt med to kreative timer sammen med dem.

3.-4. er sammen og 5.-6. er sammen

Faget handler om tekstil, træ og metal – jeg er begyndt ved symaskinerne og gør hvad jeg kan for at lære dem at betjene disse – Der går en del tid med at få tråd i nål og den slags – men jeg synes de er dygtige ikke mindst til at hjælpe hinanden.

Det kan være I får grydelapper i julegave 🙂

Uge 41

Tværuge –

Klassen har tværuge i dansk.

Vi skal læse “Drengen med Sølvhjelmen” færdig i denne uge – og lave noget afsluttende arbejde omkring bogen – De læser noget af den selv, og jeg læser også noget af den højt – Det er en bog med rigtig meget billedsprog – så den kalder på mange snakke.

Derudover vil vi have fokus på læsning på forskellig vis.

Fredag er der motionsdag

Uge 41 eller 42

Madkundskab

Æblechallenge – I skal lave en ret med æbler. Se gerne filmen igen, som vi så i klassen, det er challenge nr. 3 vi skal prøve

I skal dokumentere undervejs i processen enten med billeder eller film, som skal afleveres/sendes til Maria

I skal lave en anmeldelse af jeres ret ud fra følgende kriterier:

• Hvor let var retten at lave (på en skala fra…)
  • Hvordan smagte retten (på en skala….)
  • Hvor stor en rolle spillede æblet i selve retten (på en…)

Du skal forberede en lille præsentation, hvor du “fremlægger” dine billeder/film, fortæller om processen, hvorfor du valgte denne ret og besvare ovenstående spørgsmål.

I skal fremlægge torsdag i uge 43