FAST – HVER DAG

Matematik: Øve tabellerne og de tilhørende gangestykker hver dag – gerne i 10 min.

Dansk: Læse i 20 min.

Uge 6

Tværuge – Dansk

Vi har fokus på at lære hvad et handlingsreferat er og skrive et.

Derudover skal vi læse bogen “Dig og Mig måske?” og skabe er referat ud af denne.

Uge 5
Matematik: Alle klasser

Lyserød – Afstande

Blå – Arealer

Gul – Rumfang

Tysk: Øv den første regel for et navneords køn i både hankøn, hunkøn og intetkøn. Reglerne kan findes på side 22 i Gut Gemacht for 6. klasse eller den udleverede kopi til 5. klasse. Kan man ikke finde det, så er reglerne som følger:
Hankøn: mandlige personer; eksempelvis Vater (far) og Mann (mand).
Hunkøn: de fleste kvindelige personer; eksempelvis Mutter (mor) og Tochter (datter) (Der er undertagelser. Se den næste regel).
Intetkøn: ord der ender på –chen eller –lein, herunder OGSÅ kvindelige personer; eksempelvis Mädchen (pige), Fräulein (frøken) og Märchen (eventyr).

Uge 4

Matematik 4.-5. klasse – Færdig med mobilerne om geometri til mandag d. 23. januar

Uge 2

Vi er startet med et kapitel i Stav 5, der handler om instruerende tekster.

På mandag laver vi diktaten side 21.

Lektier til mandag den side 18-21 + øve diktat

Vi arbejder med et kapitel i springbrættet om Lyrik –

Håndværk og Design 5. og 6.

Vi skal i gang med et forløb omkring genbrug – Derfor ville det være godt hvis eleverne hver i sær har et eller to stykker tøj med som ikke er påvej til genbrug. (Det behøver ikke have været deres)

Uge 47

Dansk

Vi fortsætter læsekurset og er nået til “uge 2”.

Der SKAL læses 20 minutter derhjemme hver dag.

Denne uge er der fokus på “nye, svære eller mærkelige ord”

Eleverne skal stoppe op mens de læser, ved nye, svære eller mærkelige ord.

De skal nedskrive 2-3 af disse ord, hver gang de læser – og finde ud af hvad ordene betyder.

Uge 45

Dansk

Vi er startet på læsekursus mandag. Eleverne har en læsemappe i deres taske og den skal de bruge når de læser deres 20 minutter hver dag. Der er en bestemt øvelse for hver uge. Denne første uge er det gentaget læsning – de skal stillelæse i 20 minutter og herefter skal de læse højt i 1 minut – med stopur – de øver 1 minutsstykket et par gange med stillelæsning og herefter gentager de øvelsen. (Ok, det lyder lidt indviklet, men vi gør det i skolen hver dag, så jeg tror de fleste har styr på det, eller får styr på det de næste dage)

Mappen skal de huske at have med i skole igen.

5- og 6. klasse har et par sider for i deres Springbrættet til mandag den 21.

Uge 44

Engelsk til mandag for alle tre klasser: Stories of Merlin, Chapter 3 skal læses

Uge 43

Matematik, tirsdag, 5. klasse: færdig med to regnehistorier til hvert billede på denne side