Årsberetning (2023-2024) til generalforsamling d. 21. marts 2024

Af formand Helle Andreasen

Kære alle

Vores aktiver kan inddeles i teams eller hold, hvis man godt kan lide dansk… Et hold er en gruppe af mennesker, som samarbejder om at løse fælles opgaver og indfri fælles mål. Medlemmerne i et team bringer ofte forskellige færdigheder, erfaringer og perspektiver til bordet, som kan fremme kreativitet og innovation. Man har også alle et ansvar overfor de andre på holdet. K.E, Løgstrup sagde, at: den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd. Det er bare så godt sagt og rummer virkelig vores tanke om friskolen. Lad os se nærmere på vores hold.  

Det støjende hold

Et af vores mere støjende hold er alle vores børn, som garanteret også kan forklare betydningen af at være en holdspiller. Det er nemlig det, de bliver udsat for hver dag. Hvor er det bare dejligt at komme her og sige hej til dem og opleve, at de gerne vil snakke og fortælle om, hvad de har gang i. Ligeledes at de alle står nysgerrige med næserne i ruden, når et nyt barn kommer på besøg på skolen, og ikke kan dy sig for at spørge, hvad klasse vedkommende evt. skal starte i. De er gode til at tage imod nye og lader ikke forskelle være en barrikade mod nye venskaber.  Det er også fedt at opleve at de nye, der er kommet til skolen, bare er gået ind med træsko på, og har turet at bringe sig selv i spil.  

Det afdæmpede og problemknusende hold

Et af de mere afdæmpede hold er vores frivillige, der på deres stille facon kommer, hjælper og lister afsted igen uden at have behov for at gøre sig bemærket. Men de skal vide, at deres arbejde bliver bemærket og i høj grad værdsat. Stor tak til dem.  

Der er også det problemknusende hold. Det team, der er med til at løse alverdens opgaver: Bestyrelsen. I kære medlemmer er virkelig fede at være i bestyrelse med. Sammen løfter vi i flok, og alene tager I de opgaver, der ligger til højrebenet med de kompetencer, I hver især har. Det gør det til en fornøjelse at komme til møder.   

Det lærde hold og kvinden i front

Heldigvis har vi holdet af de lærde. Holdet der gør skoledagen tryg, god, udfordrende, lærerig, nærværende, opdragende, fællesskabende, sanseligt og meget mere. Holdet er kulturskabende og tegner retningen. I er idéerne. I laver byggetegningerne, støber fundamentet og opbygger sten for sten. Genopbygger, når noget ramler. I sørger for en rumlige indretning, der giver varme og tryghed. I er også den kærlighed, der bakker op om at lykkes. Tak for jer.  

Så er der lige Tina, der ud over at være på ovenstående hold, også er tovholder på, at alle hold arbejder godt sammen og faktisk går samme vej… Du er et kæmpe aktiv for vores skole, og jeg tror at dit og skolens DNA er blevet lidt uadskillelige. Vi i bestyrelsen sætter pris på dit kæmpe arbejde og ild for vores skole. Tak for det.  

Det leveringsdygtige hold

Vi må ikke glemme de leveringsdygtige. Holdet der leverer børnene. Og tak til jer forældre, der bidrager positiv til at vores skole fungerer og fremstår pæn og velholdt. Det gør den kun, fordi I gør en indsats, når rengøringstjansen lander på jer. Det er så dejligt at høre nye forældre sige, at de synes at vores skole er pæn og velholdt. Det er dejligt at opleve, at om det er at komme forbi og rykke et loft ned, eller lige få hakket et gammelt vandløb op. Så er der altid hjælp at hente. I er også det opdragende hold, der skal bidrage til børnenes forståelse af en vi-kultur, så de ikke fortaber sig i ensomhedens mig-kultur. Vi har en kæmpe opgave i at danne vores børn, så de er til at holde ud at være sammen med for andre.  

Vi skal hjælpe med at se andre vinkler, for når børnene kommer hjem og fortæller om trælse oplevelser, så stopper deres synspunkt ofte lige omtrent ved egen næsetip. Hjælp dem i snakken med at se andres synspunkter. Er man i tvivl eller høre om noget, der lyder meget groft, har vi forældre et ansvar for at søge svar og ikke lade stå til, eller det der er endnu værre- begynde at sladre i krogene.  

I en tid hvor der er meget snak om trivsel, testresultater, kan vores skole føles som en lysning – et åndehul, hvor man kan få skuldrene ned. Det betyder ikke at man her bare slægger på fagligheden eller opretholdelsen af standarden- for vores skole er bevis på at man kan begge dele.  

Året, der gik…

Vi starter altid året med at konstituerer os og finde vores roller.  

Så var der jo liiiiige en Hanne T, der pludselig skulle arbejde på borgerservice. Heldigvis var nogle af lærerne hurtige til at stille op og gik op i tid for at løfte opgaven selv.  

Vi har haft lærer-bestyrelsesdag. Hvor vi gav den gas med at arbejde med at gøre klar i det nye klasseværelse.  

Vi har haft to fantastiske arbejdsaftner, hvor vi forældre får lov at mærke den fællesskabsfølelse der er her på vores skole.  

Vi har diskuteret videre på rumfordelingen og er da også kommet langt med istandsættelsen af det sidste klasseværelse med lys, loft og maling. Det har været tildelt adskillige roller allerede 

Vi har lavet forældreopgaver og hovedrengøringslisten- hvilket jo nærmest er en fest, med alle de nye familier vi får.  

Fundet kontaktfamilier 

Arrangeret en lille Sommerfest 

Vi har skaffet en ny og lækker El-bus, fundet sponsorer og designet den, så den passer med vores logo. Stor tak til dem der har sponsoreret bussen.  

Vi har vedtaget at skolepenge bliver trukket over 11 rater i stedet for 12, da vi har oplevet, at nogle få har glemt at betale den sidste rate, når de er stoppet på skolen. Så samme pris for året- bare færre rater. Det starter efter sommer.  

Tina har søgt penge hjem til rullegardiner ved støtteforeningen i stedet for gardinerne, der så ikke skal vaskes mere… 

Vi har deltaget i et fælles arrangement i Højmark mellem områdets friskoler, hvor vi hørte et fantastisk foredrag med Rune Strøm og blev enige om, at der skulle arbejdes i mere samarbejde på tværs.  

Vi har fået ny repræsentant til HFK. Tak til Rudy, der har siddet ind som repræsentant for skolen og gik af i år og tak til Luise, der har sagt ja til opgaven, og i går var vi til generalforsamling i Hover Kultur og fritidscenter, der er hallen i Hover, som vi benytter, når vi har idræt og teater. Luise blev ikke valgt ind, men fik et påskeæg bestående af en invitation til en lille arbejdseftermiddag i HFK. Så hvis andre skulle have lyst til at hjælpe et par timer ved Hallen i Hover med forårsrengøring og ukrudt, kan I lige hive fat i Louise.  

Ja og en anden- ja den næstældste eller næst længst ansatte; Maria har også sat næsen mod nye spændende udfordringer. Vi ønsker dig alt held og lykke med det nye og heldigvis, har du jo kun orlov, som jo tyder på at du ikke er træt af stedet her. Det er fedt at opleve, at vores skole er så eftertragtet, at der landede 55 ansøgninger på Tinas bord, og at vi efter en maraton eftermiddag, hvor vi mødte mange spændende mennesker har ansat to nye lærere. Vi glæder os til samarbejdet.  

Det har været et spændende og lærerigt år, og vi glæder os til at fortsætte arbejdet næste år.  

Tak.